Voet(zone)reflextherapiVoetreflex is een massagetechniek die al zo’n 5000 jaar geleden werd beoefend door de Egyptenaren, de Chinese volkeren en de Indianen. Wetenschappelijk onderzoek, aan het begin van deze eeuw, heeft uiteindelijk geleid tot de voetzonereflextherapie, ook wel voetreflexologie. Reflexologie gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. De gedachte erachter is dat ‘ziek zijn’ het signaal is van een verstoorde harmonie in die eenheid. Door de behandeling kunnen verstoringen die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven. 


                        

Organen, beenderen en weefsels hebben allen een reflexpunt op de voeten. Bij een verstoring kan dit tijdens en na de behandeling merkbaar zijn, o.a. door het ontstaan van pijn, prikkelingen, jeuk, verandering van huid (eelt, transpiratie) en kleurverschil. De punten waar deze gevoelens ontstaan geven aan dat er verstoringen zijn in de energiebaan naar het corresponderende orgaan of lichaamsdeel. Wanneer deze verstoringen zijn opgeheven kan het lichaam in staat zijn zichzelf te genezen. Ik genees mijn cliënten dus niet, maar ik ondersteun bij het zelfgenezingsproces. Daarbij behandel ik niet alleen dat gedeelte van de voeten waar zich de pijn of klacht bevindt, maar behandel ik beide voeten helemaal en op die manier de ‘mens als geheel’. Wat er ook gebeurt, het is allemaal goed, want het wil zeggen dat er iets in gang wordt gezet.

Ook is de behandeling uitermate geschikt voor ontspanning. De behandeling duurt circa 45 - 60 minuten. U kunt natuurlijk, indien u dit wenst, ook een behandeling van 30 minuten krijgen. Ook dit zet al veel in gang in het lichaam en de geest.

 

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK