Door middel van een lichte, zachte aanraking wordt een diepgaand proces in werking gezet en wordt een diepe ontspanning bereikt. Hoe dit proces – ook wel metamorfose genoemd – uitpakt is voor iedereen persoonlijk en niet op voorhand in te schatten. Veelal is metamorfosemassage een prima aanzet tot een ‘innerlijke schoonmaak’.

Robert St. John  is de grondlegger van de metamorfosemassage; metamorfose door prenataaltherapie.

De prenataaltherapie is gebaseerd op het feit, dat de spinale reflexen in hoofd, handen en voeten eveneens reflexen zijn voor de wordings- of ontstaanperiode. Dit betekent, dat al het werk dat gedaan wordt aan deze reflexen mede van invloed is op de gebeurtenissen die plaatsvonden gedurende en voorafgaande aan de wordingsperiode, en die de bron zijn van onze geestelijke en lichamelijke eigenschappen.”

Waarom behandelen we de voeten, handen en het hoofd?
Tijdens de behandeling worden de reflexpunten van het hoofd (beter gezegd: hypofyse en pijnappelklier) en ruggegraat/spinale reflex gemasseerd. Deze reflexpunten zijn gelegen op de voeten, handen en het hoofd. Tevens zijn onze voeten, handen en het hoofd onze uiteinden waarmee we contact maken met de aarde, anderen en de kosmos.

Voeten - Voortbewegen -  In beweging komen, contact  met de aarde krijgen

Handen - Doen - Handelen, scheppen en geven

Hoofd - Denken - Plannen, waarnemen, ideeën worden geboren

Voor wie ?
Metamorfosemassage is geschikt voor iedereen;
speciaal voor mensen die werken aan persoonlijke groei en ontwikkeling,  baby’s, zwangere vrouwen (hiervan is het mooie dat daardoor moeder en kind worden behandeld) & gehandicapten. 
Een proces wordt in werking gezet en het gaat als vanzelf verder.  Laat het gebeuren, dit is (het) ontwikkelen.

Aangeraden wordt om het niet bij één behandeling te houden. Er wordt namelijk een proces in beweging gezet. Wanneer jij het gevoel hebt dat je klaar bent, ben je klaar.  De ervaring leert dat het goed is om minstens één week tussen twee behandeling te laten vallen. 

 

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK